General

Välja ett staket

Välja ett staket

|Att välja rätt staket för dig beror på vad du vill att staketet ska göra åt dig. Är Plankor du ute efter integritet, behöver du säkerhet, ska du dekorera, behöver du ett staket för att innehålla husdjur eller barn eller behöver du helt enkelt en omkretslinje? Ofta hittar du att du behöver en blandning av alla ovanstående alternativ snarare än ett enkelt enkelt val. Med detta i åtanke kan vi utvärdera vilka vanliga staket som kan vara bäst för dig. Om integritet är klockordet i ditt val vill du ha något relativt långt, utan luckor, hållbart men kostnadseffektivt. Ofta kommer du att upptäcka att trästaket täcker alla dessa baser åt dig. Du kommer att titta på ett typiskt staketpanelstaket på grundval av det billigaste priset och enkla installations- och höjdalternativ. Staketpanelstaket kommer i standardhöjder från 3ft till 6ft, och eftersom de har standardbredd är de enkla att installera och underhålla över tiden. Om säkerhet är ditt mål ska du leta efter ett staket med höjd, strukturell styrka men en solid fascia kanske inte är så kritisk. Den bästa säkerheten kan uppnås med ett stängt nätstängselsystem monterat på stålstolpar i höjder från 6ft till 8ft, eller alternativt ett palisadstaket av stål som kan köpas upp till 3m högt. Problemet med stålstaket är att de är utmärkta för industriella eller affärssituationer men kan kännas som ett fängelse när de används i ett inhemskt sammanhang. Om du letar efter förbättrad hemsäkerhet vill du ha det starkaste, högsta trästaketet du kan få för att dölja din egendom, förhindra inkräktare som skalar staketet och erbjuda en solid gräns som t.ex. integritet då ett kedjelänkstaket som kan byggas till större höjd och är svårare att klättra än ett trästaket. Ett staket ombord kommer att bli dyrare än ett staketpanelstaket, men att monteras på tyngre sektionsposter och få fler höjdalternativ kommer att erbjuda en högre grad av säkerhet än staketpaneler. Om dekoration är ditt huvudsakliga problem, börjar dina val från det billigaste: trellisstängsel, staket, dekorativa staketpaneler till många olika metallräcken. Budget och utseende kommer att vara de viktigaste avgörande faktorerna, men ju mer du spenderar desto mer hållbart blir staketet. Den gemensamma faktorn med deklarativa staket är att de vanligtvis saknar sekretess och säkerhet, men om de används som interna avdelare på din egendom kan de vara trevliga tillägg till trädgården. Staket av metallräcke kan erbjuda en viss säkerhet utan integritet och är ofta det bästa men dyraste urvalet för omkretsstängsel.